Vatten och värme

Nganga Nzoni Gabriel

Tisdag morgon var regnvattnet borta från vägen utanför vårt hus och luften var svalare och tacksamma var vi. Lättare att andas. Vi började dagen med att få igång en tvättmaskin, tack vare Google Translate. Allt gick bra. Vi hängde upp kläderna lite varstans och jag strök en del och vi var mkt nöjda.

Kl 11 skulle några herrar i organisationen Niosi komma för att få veta mera om Focus Business School och hade lovat bjuda oss på middag. De hade talat med Yvette i köket som lagade mat hela fm.

De som kom kl 11.30 var Bittow, Auguste, Benjamin, Nganga och Samuel. Vår tolk Billy kom också. Vi var ju häromdagen i trädgården vid Niosis hus och kunde nu direkt visa Power Point med bakgrund och innehåll i Focus Business School. De var mkt intresserade Vi såg också “Block nr 3 – Drömmar och visioner”.  Varje lektion i Focus Business School börjar med en Power Point.

Samuel menade att Focus Business School är rätt väg för Niosis önskan att intressera och informera om ett nytt sätt att arbete. Det finns många problem att kämpa med idag. Flera som vill starta företag tänker inte på att göra en kalkyl.

Auguste menade att man bör bättre ta hand om generationen som växer upp nu och då passar Focus Business School väl. Han sa vidare att många kyrkor talar om himlen som ska komma. Vi bör arbeta med människor här och nu.

”Vi väljer ut människor som har en affärsidé vi söker duktiga och pedagogiska lärare.”

Yngve sa att många kongoleser är entreprenörer men bör lära sig att arbeta mer resultatinriktat.

En av de äldre deltagarna, Nganga, berättade att han för tjugofem år sedan träffat Axel Gustafsson i Borås och än kom han ihåg dennes visioner som han önskade att kongoleserna skulle förverkliga.

Alla var överens om att satsa på Focus business School och att Joseph Mandzoungou blir den som samordnar arbetet.

Joseph kom in en stund på eftermiddagen efter en begravning. Hans Norelius och en ung man, Magloire, kom också, alla för att få mer information.

4 svar på ”Vatten och värme

 1. Vi kan bara lyckönska er att ni får Joseph Mandzoungou till samordnare på Brazza-sidan! Kan inte finnas någon bättre. Under hela tiden han var EEC-Kyrkans ekonomichef fick vi bara positiva omdömen från Maria L. De två jobbade väldigt bra ihop. Han har ju dessutom ett enormt kontaktnät.
  Har ni hört något om Miriam Mbama? Hon lär visst vara inneliggande på CHU- sjukhuset. Har ni möjlighet att besöka henne??? Hälsa i så fall från mig (I-M)!!
  Många hälsningar från oss i Sibbarp. Vi följer er med spänning o glädje!

 2. Glömde fråga om ni träffat Mme Mpiyai Louise (OSDO) än? När ni träffar henne måste ni också hälsa från både Bengt o mig! Hon blev änka (förra året tror jag) och hennes man blev en mycket god vän med Bengt! Han dog alldeles för tidigt!

 3. Så många möten, spännande se, vad som kommer ut av detta!
  Här torkade tvätten snabbt i vårsol o blåst igår!

 4. Hej
  Roligt att få se en bild på Hans Norelius. Han har verkat i Motala under många år. Träffar ni honom någon mera gång så hälsa gärna från Anna-Britt o Hans-Åke Johansson.

Kommentarer inaktiverade.